Лиш те в народі буде жити, що серце серцю передасть…

Впродовж тижня національно-патріотичного виховання в шкільній бібліотеці відбувалася краєзнавчо-етнологічна конференція «Лиш те в народі буде жити, що серце серцю передасть…».
Старшокласники, представники педагогічного колективу з приємністю й користю провели кожен тематичний день. Готуючись, співпрацюючи, учасники дійства щодень поринали в дивовижний світ української минувшини. Ми дізнавалися про звичаї, традиції, обряди, їхні свята, побут, ремесла, які здавна посідали важливе місце у духовній культурі українців. Не оминули своєю увагою такі цікаві теми, як одяг, взуття, зачіски та головні убори, прикраси. А ще – різноманітне дозвілля нашого народу, тобто посиденьки, вечорниці та досвітки, народні ігри, які нікого не залишили байдужими.
«Смачними» сюрпризами, своєрідними родзинками дійства, яке відбувалося з понеділка до п’ятниці, стали дегустація меду та сирів, продуктами власного виробництва Бурачека Віктора Романовича, досвідченого вчителя фізики, барда, закоханого в рідне слово упорядника книг, успішного фермера й сировара, невтомного пасічника… Доречними були й смаколики, з радістю та гарним настроєм приготовлені вчительками Павлюк Людмилою Миколаївною, Мельник Ларисою Петрівною, Тимчук Оленою В’ячеславівною, Ракевич Наталією Миколаївною, гостинними господинями, які пригощали всіх, хто завітав у бібліотеку, традиційними українськими стравами та напоями.
Справжньою окрасою, які щодня милували око, були змінні тематичні виставки малюнків школярів-початківців, учасників образотворчого гуртка, керівник якого Тимчук Олена В’ячеславівна доклала максимум зусиль для функціонування вищевказаного гуртка на базі школи, відкриття мистецької світлиці, якісної підготовки та результативної участі гуртківців у різноманітних мистецьких конкурсах, виставках, акціях.
Справжньою берегинею шкільної бібліотеки, мудрою порадницею і для молодших школярів, і для старших учасників освітнього процесу, завжди привітною й щирою є Павлюк Людмила Миколаївна. Вона запросила й радо приймала гостей впродовж місячника «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності». Сподіваємось, що проведені літературні заходи, цікаві та змістовні зустрічі, активна науково-пошукова робота з першоджерелами, а найголовніше чисельні читачі – це сьогодення й майбуття шкільної бібліотеки та її господині Павлюк Людмили Миколаївни.